miercuri, 13 nov 2019

Vă anunțăm

Iași, Hotel Unirea, 14 iunie 2013 Asociaţia .. mai multe >
Oradea, Hotel Continental Forum, 31 mai 2013 .. mai multe >

Parteneri

ELSA
UNPRL

Microfinanţare: Crearea unei baze legale şi a cadrului de reglementare pentru sectoarele financiare din Regiunea Europei de Est

Bucureşti, România 14 – 25 Iulie, 2008 - limba engleza

Cursul de limba engleza realizat de Organizatia Internationala de Drept pentru Dezvoltare IDLO  in parteneriat cu ARDD la Bucuresti  va compara şi analiza impactul legislaţiei comerciale şi a politicilor de reglementare în diferite state din Europa de Est şi Asia Centrală în domeniul industriei microfinanţării.

Pe parcursul cursului, vor fi analizate efectele microfinanţării – legile specifice, actele normative ale instituţiilor financiare nebancare, legea societăţilor comerciale, legea organizaţiilor non-profit/de binefacere (fundaţii) şi ONG-urilor, drepturile debitorilor şi ale creditorilor, protecţia consumatorului, legea investiţiilor (străine), insolvenţa/falimentul, legea privind operaţiunile şi societăţile de leasing, pentru a putea realiza o comparaţie între acestea şi diverse politici de reglementare bancare şi efectele finale ale industriei microfinanţării. Vom discuta, de asemenea, despre instrumentele inovatoare menite să sporească fluxurile comerciale de capital ale entităţilor microfinanţatoare. Vor fi trecute în revistă ultimele progrese în domeniul internetului, telefoniei mobile, sistemului micro-bancar şi implicaţiile reglementărilor acestor noi relaţii şi tehnici în sistemul bancar.

Cursul este destinat, în primul rand, profesioniştilor din domeniul juridic care ofera consultanţă instituţiilor care acordă microfinanţare; sau persoanelor care oferă consultanţă băncilor comerciale ce urmăresc reducerea costurilor; corporaţiilor din domeniul telefonie/comunicatii ce vor să intre în industria microfinanţărilor; cercetătorilor în realizarea politicilor şi legislaţiei guvernamentale, inclusiv ministerelor de finanţe şi băncilor centrale. O diplomă de licenţă în drept deşi este de dorit, nu este obligatorie. Participanţii ar trebui să fie familiarizaţi cu legislaţia menţionată mai sus, ce puţin din propriile ţări, înainte de începerea cursului.

Cursul va fi unul interactiv, astfel participanţii ar trebui să cunoască şi să analizeze propria lor legislaţie comericială (naţională) şi impactul ei asupra practicii din domeniul microfinanţării. Selecţia participanţilor se va face în funcţie de nivelul educaţional, experienţa în domeniul microfinanţării şi de voinţa participanţilor de a fi implicaţi în acest sector pe termen lung, de a colabora cu ceilalţi şi de a corela o viitoare microfinanţare IDLO cu activităţile din ţara de origine.

Pentru a putea aplica, participanţii sunt rugaţi să prezinte in limba engleza urmatoarele:

  1. o scurtă scrisoare de motivaţie, ce ar trebui să includă şi o descriere a legăturii dintre temele abordate în cadrul cursului şi slujba lor
  2. un curriculum vitae
  3. un rezumat în ceea ce priveşte propunerea unui articol ce va fi realizat de către participanţi, post-curs.*


* Participanţii selectaţi pentru program sunt rugaţi să scrie o lucrare de 10 – 15 pagini pentru publicaţia ce va apărea ulterior, despre o temă, la alegere, referitoare la microfinanţări; temele legate de domeniul în care lucrează participanţii sunt cele mai indicate deoarece nu necesită muncă suplimentară. Un rezumat de 4 – 5 paragrafe, în care să fie evidenţiat subiectul propus pentru publicaţie, trebuie să fie primit o dată cu aplicaţia potenţialului participant la curs. Proiectul de publicaţii trebuie să fie finalizat în 15 zile de la data terminării cursului. Acesta va fi publicat de IDLO’s Microfinance Project website pe www.idlo.int/microfinance cu credit acordat autorilor. Aceste publicaţii ne permit să diseminăm informaţiile primite de la fiecare grup de cursanţi la nivel global şi sperăm să oferim acestora (cursanţilor) o platformă a industriei microfinanţărilor şi anumite cunoştinţe de marketing pentru serviciile lor profesionale.

Cursul se va ţine în Bucureşti – România, între 14 şi 25 Iulie iar taxele de şcolarizare şi costurile de cazare vor fi acoperite integral pentru toţi participanţii acceptaţi. Cazarea va fi la Rin Hotel, în camere duble. Participanţii vor suporta doar costurile de transport, inclusiv cele din Bucureşti.

Vor fi acceptati aproximativ 30 de participanţi, dintre care două-treimi vor fi români.

Sunt de asemenea, bineveniţi şi observatori internaţionali care lucrează în industria microfinanţărilor din România (dacă spaţiul va permite). Observatorii îşi vor suporta toate cheltuielile, atât cele de cazare cât şi de transport.

Pentru orice întrebare, vă rugăm să o contactaţi pe Jami Hubbard at IDLO.  jhubbard@idlo.int sau Dan Barna 0722830821

Aşteptăm cu nerăbdare să ne vedem în Bucureşti.

Toate cele bune - IDLO!

Copyright © 2013 ARDD Toate drepturile rezervate.

Hartă site Termeni și condiții RSS
Web Design si Gazduire web