marţi, 12 nov 2019

Vă anunțăm

Iași, Hotel Unirea, 14 iunie 2013 Asociaţia .. mai multe >
Oradea, Hotel Continental Forum, 31 mai 2013 .. mai multe >

Parteneri

ELSA
UNPRL

Intellectual Property in Practice - Proprietatea Intelectuala in Practica

Program ARDD, 2004-2006

In iunie 2003, la initiativa lui Giulio Zanetti (IDLO) si cu sprijinul Microsoft, a fost organizat un seminar de training local in Romania. Seminarul s-a axat pe protectia proprietatii intelectuale, a durat o saptamana si a avut lectori atat din Romania, cat si din afara tarii. Succesul acestui seminar a incurajat ARDD sa dezvolte cel mai important program al sau dedicat Proprietatii Intelectuale.

Astfel, in iunie 2003, primul seminar pe aceasta tema: “Intellectual Property in Practice – How to Protect and Enforce IPR” (Proprietatea Intelectuala in Practica – Cum sa protejam si sa aplicam Dreptul la Proprietate Intelectuala) a reunit 27 de absolventi de drept interesati de subiect sau practicieni in domeniul proprietatii intelectuale. Participantii la acest seminar au reprezentat toate profesiile din domeniul juridic: magistrati, consilieri juridici, consilieri pe proprietatea industriala, avocati, ofiteri vamali si reprezentanti ai politiei.

Seminarul mai sus mentionat a oferit un avantaj: o bursa de o luna la un seminar din Roma pentru unul dintre participanti. Aceasta oportunitate a avut ca scop sa pregateasca un roman cu metodologia de predare IDLO si sa-l familiarizeze cu spiritul si idealurile IDLO. Persoana aleasa pentru a merge la Roma a fost dra. Zorita Pop.

Incepand cu 2004, luand in considerare schimbarile survenite in domeniu, ARDD IDLO Alumni a inceput derularea programului de Proprietate Intelectuala. Contextul ce marcheaza inceperea acestui program este urmatorul:

  • Schimbarile aparute in organizarea juridical si crearea Curtilor specializate pe Proprietate Intelectuala in 2004.
  • Programul derulat de Ministerul Roman de Justitie cu Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale pentru instruirea judecatorilor in domeniul proprietatii intelectuale.
  • Semnalul de alarma tras de Insitutiile Europene cu privire la nevoia de intarire a protectiei dreptului la proprietatea intelectuala.
  • Initiativa Autoritatii Romane a Vamilor de a alinia legislatia din domeniul protectiei dreptului la proprietate intelectuala cu aquis-ul comunitar si Acordul TRIP.
  • Cresterea numarului de proceduri de drept in domeniul protectiei proprietatii intelectuale.
  • Cresterea exponentiala a numarului de marci inregistrate ale companiilor romanesti la OSIM.


Am denumit programul “Proprietatea Intelectuala in Practica”, in acord cu scopul trainingului, numele seminarelor fiind de fiecare dată adaptate corespunzator.

Copyright © 2013 ARDD Toate drepturile rezervate.

Hartă site Termeni și condiții RSS
Web Design si Gazduire web